A Filozófusok Kertje

A hegy Erzsébet híd felőli, kicsit rejtettebb részein járunk, még mindig a Gellért hegyen. Már láttuk Buda királyfi és Pest királykisasszony szobrát. Pár lépésnyire a Kilátókő szobortól, ezen az oldalon, a víztározó felett fekszik a Filozófusok kertje, ahol kevesebb a turista, de hasonlóképpen csodás a kilátás Budapestre. A hely egyik különlegessége egy filozófusokból álló szoborcsoport, ahol többek között Jézus Krisztus és Buddha találkozik “Egymás jobb megértéséért” (ahogy a talapzaton is olvasható). 

Filozófusok Kertje

A filozófusok: Ehnaton, Jézus, Buddha, Lao-ce, Ábrahám, valamint Mahatma Gandhi, Bódhidharma és Assisi Szent Ferenc. Körben helyezkednek el, minden alak különleges a maga nemében. Érdemes körbejárni és megcsodálni a kilátást egy-egy filozófus alakja mellől is. 

Kora reggeli órákban jártunk itt, lágy napfényben csodálhattuk meg a filozófusok alakjait. A 2001-ben felavatott, bronzból, illetve gránitból készült szoborcsoport, a Filozófiai Kert Wagner Nándor Japánban élt szobrász munkája. 

Olyan ez a hely, mint egy kis rejtett menedék – csend, nyugalom, béke – pihenéshez, baráti beszélgetésekhez, romantikus randevúhoz. 

Kicsit eldugott  a hely, de annál szebb. Mi a rövidebb úton jöttünk, az Erzsébet híd felől, a Hegyalja útról, a Sánc utcán keresztül. De jöhettek ide a másik – jóval hosszabb úton is – a Gellért tér felől végig sétálva a hegyoldalban. 

Gyertek, járjuk körbe a Filozófusok alakjait !

Miután elidőztünk itt, az Erzsébet híd felé indulunk lefelé, egy kis erdei séta után, végig lefelé haladva, pár perc múlva elérjük majd az Erzsébet híd feletti lépcsősort és pontosan Gelllért püspök szobra alatt fogunk megérkezni a Duna partra. 

#slyvoyage #slyvoyagebudapest #slyvoyageblog #slycafe #gelllérthegy #lemontgellért #filozófusokkertje #lejardindes philosophes #PhotobySly

Szólj hozzá!