A Koller Galéria

Sokat olvastam már róla mire eljutottam ide, már nagyon kíváncsi voltam.  Kicsit utána olvastam mire is számíthatok. Láttam pár fotót itt-ott, de úgy gondoltam, mielőtt odamegyek, kicsit tájékozódom. Szeretk fotózni, szeretem a képzőművészetet, szeretek csodákat felfedezni – néha csak pár lépést kell tenni hogy egy megszokott hely közelében találjunk valami újat.

Gyertek Velem !

A Koller Galéria Magyarország  legrégebben működő galéria és műkereskedése. A Galéria 1980 óta a Budai Várban várja látogatóit, a Táncsics Mihály utcában. Egy társasházba kell bemenni, az udvarban van egy lépcső, ami felvisz az ajtóig.  

Csengetni kell hogy beengedjenek…a látogatás ingyenes, kedvesen fogadnak, nyugodtan lehet bent sétálni, egészen a legfelső szintig, ahonnan Budapest panorámája tárul elénk. Majd miután kigyönyörködtük magunkat, jöhet a Kert a szobrokkal. De erről majd később…

Napjainkban Köster Daniel, Koller György unokája vette át a Galéria vezetését. A cél hosszú évtizedek óta változatlan: az, hogy a Koller Galéria magas művészeti szinten a magyar és nemzetközi kortárs és modern művészeket képviselje., 

A Galériában festmények, szobrok, fotók, rézkarcok vannak – kiállítási darabok és eladásra kínált művek egyaránt. (A Galéria műkereskedés is egyben).

Nekem a szobrok lettek a kedvenceim, főleg Párkányi Péter művei. A tökéletes elhelyezés és megvilágítás új perspektívába helyezi ezeket a műveket, a szoborkert pedig teljesen elvarázsolt. A kedvencem Párkányi Pétertől a bronz és márvány alkotta Gondolat – két kéz közül egy arc bújik elő.….nézzétek csak, nektek hogy tetszik ? 

Párkányi Péter: Gondolat

Gyönyörű fotókat mutatnak be a Galériában, ha szerettek fotózni, vagy egy kicsit is érdekel ez a téma, mindenképpen látogassatok el ide.Találtok itt Vasarely műveket,és van itt Amerigo Tot állandó kiállítás is.

A Galéria Amerigo Tot, egy magyar származású szobrász, műterem házában található. Tiszteletére a galéria harmadik és legszebb szintjén egy emlékszobát létesítettek, amelyben személyes tárgyain kívül, a művész szerszámait, számos alkotását és a róla megjelent kiadványokat is meg lehet nézni. Innen, a legfelső szintről Budapest panorámáját is megcsodálhatjátok…

Amerigo Tot életművéről, és a Galériáról is többet olvashattok a Koller Galéria weboldalán. A legjobb, ha ellátogattok ide – majd ha már lehet, egyelőre csak előzetes online lefoglalt időpontban tehetitek meg – csak pár lépés a Mátyás templomtól, és egy másik világba csöppentek, különösen ha megnézitek a Koller Galéria szoborkertjét.

Egy kis kedvcsinálót hoztunk Nektek a Galériához !

Párkányi Péter: Gondolat / Koller Galéria

Holnap megmutatjuk Nektek a Szoborkertet, gyertek Velünk akkor is !

#slyvoyage #slyvoyagebudapest #jadorebudapest #buda #Budapest #BudapestHongrie #budaivár #visitebudapest #virtuálissétákbudapesten #galéria #kollergaléria #csodahelybuda #PhotobySly

Szólj hozzá!