Az Andrássy út legszebb részén

A Kodály Kőröndnél kezdődik az Andrássy út – nekünk – legszebb része. 

A Kőrönd egy tökéletes kör alakú tér, amely a “Sugárút” harmadik szakasza innen egészen a Hősök Teréig tart. Ez a szakasz 656 m hosszú – a teljes sugárút több mint két kilométeres, alatta fut az 1-es Metró. Sétáljatok a metrózás helyett, csodákat találhattok itt.

Az első szakaszon főként lakóházak vannak, a második szakasz leginkább intézményeknek ad helyet. Az első szakasz a legkeskenyebb, a második már már egy kicsit szélesebb a szerviz utakkal (tt találjátok most a Hatker Korzót)  –  a harmadik szakasz a legszélesebb. Itt a szervízutak mellett már nagyobb telekméretek szélesítik a sugárutat. Paloták sorakoznak ezen a szakaszon – hatalmas kertekkel, kikötés volt, hogy a sugárúttól milyen távolságra építhetnek itt házakat, ki akarták szélesíteni a teret és szellősebbé akarták tenni a Városligetbe vezető út utolsó, még a zöld terület előtti részén. 

A Kodály Kőröndről indulva itt találjátok a Magnet Házat, érdemes benézni a kertbe, a házban pedig közösségi teret, olvasósarkokat találtok, cukrászdát, és előadótermeket. Tovább haladva, képzőművészeti kiállításokkal vár a Kogart ház. 

Ha tovább sétálunk a Hősök tere felé, a Nagykövetségek sorakoznak itt jobbról-balról, a Magyar Művészeti Akadémia ( a Bajza utcánál), majd a sugárútról nyílik a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Múzeum (a kertbe mindenképp nézzetek be ha erre jártok, megér egy kis sétát és oda szabadon be lehet járni). Találtok itt irodaházat, szállodát és éttermet, kávézót. 

Ha kicsit letértek az Andrássy útról séta közben, egy-egy utcát jobbra vagy balra, szintén csodákat találtok – hamarosan ezekből is mutatunk majd hangulatképeket.

A Kodály Kőröndtől a kisföldalattival is eljuthattok a Hősök Terére, de ha tehetitek, sétáljatok inkább, ezen a szakaszon nincsenek üzletek, annál több itt a diplomata. Az Andrássy út legelegánsabb részén járunk. Csodáljátok meg Velünk ezeket a palotákat, a séta végén megérkezünk a Hősök Terére. 

#slyvoyage #slyvoyagebudapest #slyvoyageblog #budapesttecsodás  #andrássyút #budapestiséták #PhotobySly

Szólj hozzá!