Best of Algarve

Már jóval az utazásom előtt sokat olvastam erről a régióról, csodáltam a fotókat a szebbnél szebb partokról, de amit a saját szememmel láttam sokkal szebb volt. Minden egyes lépését  és percét őrzöm az emlékeimben. 

Néha tényleg magasra tettem a mércét magamnak, hazaérkezésem után kb egy hétig fájt még a lábam – de akkor is megérte ! Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a helyet ! 

Ha szerettek gyalogtúrázni, ha szeretitek az óceánt, a napozást, a finom ételeket, akár ha szerettek bulizni, vagy inkább a nyugisabb parti helyeket keresitek – itt mindent megtaláltok. Van itt egyszerű parti szállás ahol csak reggelit kapsz, vagy még azt sem, de a hullámok hangjára ébredsz…és van a dombok tetején luxusszálloda, de onnan messze a part. 

Azt hiszem a lehető legjobb választás volt hogy Albufeira volt a főhadiszállásom ezen a héten.

Albufeira a Peneco lift teraszáról

A legszebb pillanatokat hoztam el most nektek egy kis összefoglalóban: Albufeira – Lagos –  Sagres – Tavira…és még sorolhatnám. Sosem ettem még ekkora tál epret reggelire 🙂 Halat hallal, csirkét csak úgy salátával (mert griffmadár méretű adagokat adtak). Az első olyan kirándulásom volt, ahol ennyit gyalogoltam – utólag amikor megnéztem hogy erre a hétre mennyi kilométert gyűjtöttem – magam is meglepődtem. Hat nap alatt több mint 50 km gyalog, és akkor még nem számoltam a buszozást…

Merre is jártunk ? Albufeira, Faro, Tavira, Lagos, A világ vége – Sagres, a legkedvesebb mind közül Falésia Beach, számtalan eldugott kis öböl és strand. 

De még mindig tudnék olyan helyet, ahová elmennék ezen  a tájon, mert itt tényleg minden sarkon egy csoda vár ránk. 

Amire szükségetek lesz: napszemüveg – túracipő – fényképezőgép, minden másra ott a  ….hátizsák 😀 

Remélem el tudtalak repíteni Benneteket Álomországba egy kicsit ✈😎 a héten 🙂 

Portugália lassan megnyitja kapuit a turisták előtt – tervezgetni, álmodozni ér ! Ha kérdeznétek, ha segítségre lenne szükségetek, keressetek meg, ha tudok,szívesen segítek a saját tapasztalataimmal, ötleteimmel. 

A Slyvoyage Képeslapgyűjteménye hamarosan újabb utazással bővül majd, már szavazhattok arról hogy merre utazzunk együtt virtuálisan június végén, itt találjátok a szavazást: https://www.facebook.com/slyvoyage

#slyvoyage #slyvoyagebudaepest #cartespostales #lescontesdelavalisebleue #slyvoyageblog #slycafé #képeslapok #mesélakékbőrönd

Szólj hozzá!