Botanikus Kert a Városban

Még tavaly december elején adták át a Városligetben a Botanikus Kertet. Egy napfényes délután pár nappal az átadás után mi is megnéztük. A Dózsa György út felől mentünk be az új mélygarázs – akkor még lezárt – bejárata mellett.

Elsétáltunk a játszóterek mellett, így értük el a Botanikus Kert bejáratát. A felújított kert a Mőcsényi Mihály Botanikus Kert nevet kapta. a tájrendezés magyarországi oktatásának megalapozójáról nevezték el.

A felújított kertben 335 különböző fajtájú új növényt ültettek el, több mint 35.000 pélányban A megújult kert egyik sétányán kialakítottak egy lugast, vízmenedencét, tipegő sétáló utakat, kanyargó kis patakra emlékeztető vízrendszert,  a régi esőkunyhó helyére modern pavilont építettek – a park körül két kilométernyi futókört alakítottak ki.

A parkban pihenő padok biztosítják a látogatók kényelmét. Kutyás élménypark is van a közelben, és egy rövid sétával elérhető a Vajdahunyad vár, vagy a Millenium Háza. Idén nyáron talán már élvezhetjük a kert virágait, a vízmedence hűsítő hatását, a park virágait. A park ingyenesen látogatható – egy sétát mindenképp megér !

A környékbelieknek, vagy bárkinek aki szereti a friss levegőt és a növényeket – jó hétvégi program lehet itt egy séta. A most kiültetett növények még kicsik, reméljük megérik a jövő évet épségben, és akkor már teljes pompájában fogad majd bennünket ez a mini botanikus kert. Mi most a december elején látott állapotot mutatjuk meg Nektek, gyertek Velünk egy rövid sétára >>

#slyvoyage #slyvoyagebudapest #slyvoyageblog #slycafe #városliget #botanikuskert #terézváros #PhotobySly

Szólj hozzá!