Edzés a Várhegyen

Ma edzeni fogunk, pontosabban sétálunk a Várban Budán, de mivel lépcsősorokkal fogunk ismerkedni, a mai kirándulás felér majd egy fitness órával. De most a lépcsők fokain fogunk majd lépkedni, közben pedig elénk tárul Budapest panorámája, a Várnegyed szépségei. Készüljetek, indulunk ) 

A Várnegyedbe a Duna partról, ha nem félünk egy kis testmozgástól, sok helyen lépcső sorokon keresztül juthatunk fel. 

Mi most a Margit híd felől érkezünk a Duna partra, ha végig sétálunk a folyó mentén, a Francia Intézet mellett először a Pala  utcán, majd tovább felfelé haladva jutunk el az én egyik kedvenc lépcsőmhöz, a Jégverem utcán. Társasházak között bújik meg ez a romantikus lépcső. 

Ez a lépcsősor a Hunyadi János utcára visz, itt rövid séta után, felfelé haladva, több lépcső közül választhatunk – a leghosszabb a Jezsuita lépcső, ami egyenesen a Halászbástyához vezet, a Szent István szoborhoz.  Vigyázat, ez már nehezített szakasz ! De felsétálhatunk a Hunyadi  utcán felfelé, egészen a Hunyadi lépcsőig, ezen keresztül juthatunk fel a Halászbástyára (némi lépcsős edzés után). .

Ha a Duna parton sétálva kedvet kapnánk, hogy egészen a Lánchídig sétáljunk, akkor is lépcsőzhetünk, ha innen indulnánk inkább a Várhegyre. A Clark Ádám tér oldalán, az Alagúttól jobbra indul a Király lépcső. Aki fotópontokat keres Budapesten, mindenképpen ajánlom ezt a lépcsősort. Az Alagút mellett kezdődő lépcső nem véletlenül kapta a Királyi nevet. Viszonylag könnyedén, pár perc sétával elérhető a Kilátóterasz az Alagút felett. 

Sok turista és fotós keresi fel ezt a teraszt, nem véletlenül…

Alagút tető kilátópont / Au dessus de Tunnel

Ha kellő mennyiségű fotót lőttünk a teraszról, folytathatjuk a sétánkat, a hegyoldalban folytatódik a lépcsősor (Hunyadi László lépcső). Pár lépcsőfok után megérkezünk a Sikló mellé. Itt választhatunk, felsétálhatunk meredeken egészen a Sikló felső állomása mellé, vagy átsétálva a Budavári Sikló felett és kényelmes lépcsőkön és némi hegymászásért cserébe a Turul szobor alá érkezhetünk. 

Ha már fent vagyunk, esetleg ittunk egy kávét a Dísz téren, a Tóth Árpád sétány felé találjuk a Palota úti lépcsősort. Ez a lépcsősor a Palota útra visz, onnan pedig le az Alagút budai oldalára. De ne siessünk ennyire, maradjunk még a környéken. 

De ha már itt vagyunk, és mára már eleget lépcsőztünk, sétáljunk egyet a Tóth Árpád sétányon. Pihenjünk, töltődjünk fel a virágzó fák között. Pihenésképpen vagy kedvcsinálóként itt egy tavaszi pillanatkép a sétányról –

Holnap sétálunk itt egyet 🙂 Visszavárunk holnap is !

#slyvoyage #slyvoyagebudapest #buda #budavár #lépcsőkbudán #budacastle #chateaudebuda #escalierdebudapest #stairsofbudapest #fitness #baladesvirtuellesábudapest #virtuálissétákbudapesten #RestezChezVous #maradjatokotthon #BudapestMegvár #BudapestVousAttendra #blossom  #cseresznyevirágzás #sétány #promenade #budapestbalades #spring #printemps #tavasz #lépcsősorokbudán #rose #rózsaszíntavasz

Szólj hozzá!