Hatker Korzó

Az Andrássy út egy szakasza közösségi térré változott
A terézvárosi önkormányzat 2020. augusztus 5. és október 18. között az Andrássy út Rózsa utca és Vörösmarty utca közötti szervizútjait megnyitja a sétálók, kikapcsolódni vágyók előtt. A cél az, hogy Európa egyik legszebb sugárútja visszakapjon valamit eredeti funkciójából, és az autóforgalom mellett helyet kapjon ott a kultúra, a korzózás, a szórakozás is.


Már  látható az a kiállítás, mely az elmúlt 20 év ARC kiállításainak anyagából állt össze. A szabadtéri tárlat 36 plakáttal reprezentálja az ARC kiállítások sokszínűségét, kritikai jellegét olyan alkotásokkal, melyek az elmúlt években semmit sem veszítettek aktualitásukból. Az ARC válogatást egy terézvárosi portréfotó sorozat váltja: Csoszó Gabriella és Fabricius Anna munkái jelennek majd meg a közterületen, ahol a Terézvárosban működő FabLab műhely utcabútorain, installációin lehet megpihenni.

A szervizutak újfajta hasznosítása egyelőre kísérleti jellegű mintaprojekt. Ígérem mutatunk még fotókat, gyertek el és próbáljátok ki a helyszínen!

Mit gondoltok ? Hogy tetszik a kezdeményezés?


Forrs: Terézvárosi Önkormányzat, Fotók: #PhotobySly

#slyvoyage #slyvoyagebudapest

Szólj hozzá!