Hello Tavasz !

Egy hét a lakásban…máskor a lépéseket számláltam a városban, most a “házi” szobakerékpáron teljesített kilométereket gyűjtöm. 

Odakint egyre zöldebb az udvar, besüt a nap a társasház udvarára. Budapest belváros – máskor csak megpihenni tértem vissza a fészekbe, most tanulom a ház napközbeni zajait, a fények változását a lakásban.

Egy hét tapasztalat – az első sokk után (talán még el sem múlt), még ha otthon maradunk is, hogy vigyázzunk magunkra és másokra, virtuálisan azért sétálhatunk, utazhatunk, tervezgethetünk, hogy mire újra “szabadok” leszünk, már tudjuk mit az amit igazán szeretnénk, mi az amin változtatni fogunk, talán már most is elkezdtük a változást és a változtatás

Legyenek napi teendőink: olvassunk, ne feltétlenül mindig a híreket, találjunk nekünk kedves olvasmányokat – elővehetjük a hétköznapokon félredobott majdelolvasomkönyvetújságot ; hallgathatunk idegen nyelvű műsorokat, olvashatjuk híreket idegen nyelven is – ebből is tanulhatunk, ha már régóta terveztük hogy nyelvet tanulunk, most nekifoghatunk…

Ha olyan szerencsések vagyunk hogy otthonról dolgozunk ezekben a napokban, akkor is találjunk valami elfoglaltságot, hogy a munka után pihenhessünk kicsit. Tornázzunk, hallgassunk zenét, olvassunk, nézegessünk régi képeket…

Írjunk naplót, jót fog tenni. Végzett grafológusként tudom, a kézírás napi “gyakorlása” egy csomó jó hatással lehet ránk. 

Figyeljétek meg milyen keveset írunk már kézzel, figyeljétek meg milyen más amikor oda kell figyelni a mozdulatainkra, hogy olvasható nyomok maradjanak a papíron (és ne a  nyomtatóra bízzuk ezt a feladatot), figyeljétek meg ahogy írtok – úgy lesztek majd egyre nyugodtabbak, a napi teendőiteket is így fogjátok tudni majd nyomon követni – netán beszámolni róla mire jutottatok aznap – ha  már otthonról kell dolgozni. Így majd kiderül mi az ami igazán fontos egy napban, mi az ami elmarad és már nem hiányzik, mi az ami jól esik és segít átvészelni ezeket a napokat – tanulhatunk majd ezekből a jegyzetekből, eltehetjük őket akár mementonak is a későbbiekre. 

Ha már a valóságban nem, de azért virtuálisan sétálhatunk együtt, minden nap elviszünk Benneteket valahová, minden napra hozunk valami érdekeset-szépet, ötletet meríteni azokra az időkre, amikor majd újra kimehetünk a kedvenc helyeinkre, esetleg utazási ötleteket meríteni, kicsit ismerkedni azokkal a helyekkel, ahol lehet hogy minden nap jártunk idáig, de sosem jutott eszünkbe, vagy nem volt időnk,  utánaolvasni, mert rohantunk valahová – vagy egyszerűen csak újra látni a kedvenceket, felfedezni egy-egy kis csodát.

A Tavasznak nem lehet megtiltani – Ő itt van, még ha most télies időt is ígérnek a jövő hétre – Teszi a dolgát, újra életre kelti a természetet (a nem igazán ) téli pihenő után. 

A város odakint van, és visszavár bennünket

 egyszer majd visszatérünk oda, és már másképp fogunk nézni mindenre amit korábban talán észre sem vettünk.

Hello Tavasz ! 

#slyvoyage #slyvoyagebudapest #hellotavasz #bonjourprintemps #budapestbalades #budapestisetak #csakpozitivan #soyezpositive #RestezChezVous #itthonmaradunk #maradjatokotthon 

Szólj hozzá!