Japánkert a szigeten

A japánkert a tudatos művészi tájépítés egyik formája, amit a japánok a VI.-VII. században vettek át Kínából és Koreából. Lényege az ember és a természet közötti harmónia megteremtése: egy meditatív hely, ahol csendesen szemlélődhettek, elmélkedhettek önmagatokban. A japánkertekben gyakori a bambusz, az örökzöldek (például a japán fenyő), valamint lombhullató fák (például a juhar), illetve a páfrányok és mohák. A japánkertet könnyen felismerhetitek tipikus elemeiről: a kőlámpásokról, kis fahidakról, elrendezett kövekről. Továbbá mindig találhattok benne vizet és szigetet, vagy ezek jelképeit. A folyók, illetve tavak hangulatát esetenként kavicsok vagy hullámosra gereblyézett homok segítségével idézik meg.

Budapestn három gyönyörű japánkertet is láthattok – most a Margit-sziget japánkertjében fogunk sétálni, pihenni – relaxálni – remélhetőleg feltöltődni.

Néhány lépésre a Margit-szigeti szállodáktól egy igazi pihenőhelyre találhattok a budapesti belvárosban, gyertek Velünk, pihenjünk egyet ebben az oázisban !

Japánkert a Margit-szigeten

Nemsokára megmutatjuk Nektek a másik két budapesti japánkertet is ! Látogassátok meg honlapunkat a frissülő tartalmakért, kövessetek minket a Facebook (Facebook/SlyVoyage) és az Instagram oldalunkon (@slyvoyagebudapest) is.

#slyvoyage #slyvoyagebudapest #margitsziget #japánkert #nyugalom #belvárosiséták #maradjatokotthon #virtuálisétákbudapesten #budapest #természet #pihenés #relax

Szólj hozzá!