Kékszalag – Balaton

2021. július 22-24. között ismét KékSzalag a BalatononBő egy hét múlva, Július 22-24. között jóval több vitorlát láthatunk majd a Balaton vizén versenyezni. Július 22-án reggel elrajtol az 53. Kékszalag Vitorlásverseny. Ki tervezi hogy ezen a hétvégén a Balatonra utazik ? Egyszer mindenkinek látnia kell ezt a csodát !

Balaton…Balaton

Az első Kékszalagnak, 1934-ben, az volt a célkitűzése, hogy az akkori Magyar Vitorlás Yacht Szövetséghez tartozó hajók számára olyan Balaton-kerülő gyorsasági versenyt indítsanak, amelyen osztályra és nagyságra való tekintet nélkül bárki részt vehet törzskönyvezett hajójával. Az évek során, a Kékszalag a Balaton legnemesebb és legszebb versenye lett.

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöksége úgy döntött, hogy az 53. Kékszalag Nagydíjat idén 2021. július 22-24-én rendezik meg. Európa leghosszabb és a Balaton legnagyobb vitorlásversenyének időpontja a hagyomány szerint mindig azon júliusi napokra esik, amelyek legközelebb esnek a teliholdhoz.

Az elnök szerint az sem lehetetlen, hogy a hajózás nélküli tavasz után a résztvevők száma megközelítheti az 50. jubileumi Kékszalagon elért 681 hajós rekordot.

Ki tervezi hogy Balatonfüredre látogat hogy tanúja lehessen ennek a csodának ?

#slyvoyage #slyvoyagebudapest #slyvoyageblog #balaton #vitorlás #kékszalag #kékségek #vitorlákabalatonon #PhotobySly