Millenium Háza

Amikor tavaly megnyitották a felújított Millenium Házát a Városligetben, már nagyon vártuk hogy bejárhassuk.Kíváncsiak voltunk az épületre, a kiállításra, vágytunk egy kis századfordulós hangulatra.

Az Olaf Palme sétányon már régóta folyt a munka, végül egy csodaszép, felújított, régi hagyományokat őrző, de ugyanakkor modern múzeumot kaptunk a felújítás után. 

Az épület interaktív kiállításnak ad otthont, Budapest, közelebbről az Andrássy út, a Városliget történetét mutatja be. Megnézhetitek itt az egyik első metrókocsit, be is ülhettek, ha szeretnétek. Van itt egy terepasztal, ami a Városliget épületeit mutatja be, ha van kedvetek, szelfizhettek Gábriel Arkangyallal a Hősök Teréről. 

Van az épületben kávézó, előadóterem, rendezvényterem is. A házban a kiállításokon kívül rendezvénytermek is működnek.

Az épület előtt  rózsakert kapott helyet, pihenőpadokkal, Zsolnay szökőkúttal, de ha úgy tartja kedvetek, akár a rózsakert körül a parkban a füvön is pihenhettek. Sétáljunk most egyet a házban, gyertek Velünk >>>

Mindenképp érdemes egyszer eljönni ide, részt venni egy vezetett sétán, sok érdekességet tudhattok meg a századfordulós Budapestről, a séta után ihattok egy finom kávét a Zsolnay kerámiákkal díszített kávézóban, pihenhettek a rózsakertben. 

Ha már itt jártok, sétáljatok a környéken – a Magyar Zene Háza egyedülálló tetőszerkezete már elkészült, és más építmények is kiemelkedtek már a földből – izgalmas látnivalók várnak rátok a Városligetben. 

#slyvoyage #slyvoyagebudapest #slyvoyageblog #budapesttecsodás #jadorebudapest #milleniumháza #Városliget #PhotobySly

Szólj hozzá!