Művész Kávéház

Művészet – Stílus – Érték – Finomság(ok)


Az Operaház szomszédsábában az Andrássy úton van a Művész Kávéház és Cukrászda. Nemrég a Mai Manó házban jártunk, akkor látogattunk el ide. 
Finomságok, különlegességek, mézes kávé, elegancia – szépség mindenütt. Igazi kávéházi hangulat fogadott itt Bennünket. 

A régi Szenes-palotában lévő vendéglátóhely  Kis-Gerbeaud, majd Művész Cukrászda néven funkcionál. Mándy Iván tette legendássá a helyet. Itt volt a törzshelye, kávét és újságot kért, itt írt, de inkább a szomszédos asztaloknál zajló párbeszédeket hallgatta. Nem volt szabad szólni hozzá, csak azzal beszélt, akit ő hívott oda magához. 

Az Operaház színészei, énekesei, a művészek segítői jártak ide, így közel lehettek a színészekhez, énekesekhez. A Nagymező utca közelsége is sok művészt és művészet kedvelőt hozott ide a kávéházba.
Állítólag ma is vannak akik itt tartják a “fogadóórájukat, művészek, ügyvédek, üzletemberek. A turisták is felkapták a helyet, mindenkit elvarázsol a századforduló hangulatát idéző díszes belső tér. 

Mi egy mandulás kávé mellett döntöttünk – csak ajánlani tudjuk, és a művészi süteményeket is (akár haza is vihetitek). Üljetek be ide, járjátok körbe a helyet, engedjétek hogy elvarázsoljon Benneteket ez a hangulat. 


Gyertek Velünk egy minisétára a Művészbe: >>>


#slyvoyage #slyvoyagebudapest #slycafe #slyvoyageblog #budapesttecsodás #jadorebudapest #kávéházimesék #lescontesdecafé #andrássyút #avenueandrássy #PhotobySly

Szólj hozzá!